Hvis du ikke kan læse dette nyhedsbrev, kan du se en webudgave i din browser her
Dette nyhedsbrev indeholder følgende:Nye undervisningsmaterialer

Diigo Du kender måske begrebet 'Bogmærker' eller 'Favoritter' fra din internetbrowser, hvor du kan gemme links til favoritsider.
Med Diigo har du mulighed for at gemme dine bogmærker online, så du altid kan finde dem uanset hvilken computer, du arbejder på. Med Diigo kan du desuden gøre dine bogmærker 'sociale' - altså dele dine bogmærker med andre og selv få gavn af andres.

Diigo er samtidig et værktøj der muliggør en smidig notetagning og markering direkte på websider, og der er mulighed for at tage billeder af dele af en webside.

Diigo er et oplagt redskab til forløb med coorperative learning. Det er umuligt for en enkel person at scanne alle sider på nettet for det bedste indhold.
Men ved at dele bogmærker/noter med hinanden, fx når man laver gruppearbejde, kan man være fælles om at finde de gode sider om emnet og dermed, i fællesskab, hurtigt få et overblik over, hvilke sider der er et besøg værd.

Bogmærkerne tildeles tags, så de er nemmere at finde igen og holde styr på for gruppen. 'Tags' er søgeord, som gør det nemt at genfinde bogmærker om et bestemt emne.

Her er et helt nyt undervisningsmateriale, som består af dels en række instruktionsvideoer med trinvise anvisninger, samt en omfattende pædagogisk vejledning i, hvordan du som underviser kan anvende Diigo i din undervisning.

Du finder materialet under Merkantil -> Sociale medier


Engelsk

Nyt og spændende undervisningsmateriale primært til niveau D, men mange af temaerne kan også med fordel bruges på Niveau E og C.

Af spændende emner kan nævnes:

  • From Homeless to Successful Entrepreneur
  • Humour and Jokes
  • The World's Best Job in Australia
  • Everyday Life
  • Fiction

Materialet indeholder rigtig mange opgaver, der benytter web2.0 værktøjer, samt selvevaluerende test efter hvert emne.

Du finder materialet under Merkantil -> HG -> Engelsk

Husk: Hvis du gerne vil tilrette materialet med egne opgaver/emner kan du blot hente zip-pakken og rette kurset i E-udvikleren.

E-Handel Nyt opdateret kursus til E-Business, som kommer hele vejen rundt om emnet gennem de 80 spændende sider.

Mange af teksterne er med speak, således at også de mere læsesvage elever kan være med, og hvert emne afsluttes med en selvevaluerende test.

Du finder materialet under Merkantil -> HG -> E-Business

Husk: Hvis du gerne vil tilrette materialet med egne opgaver/emner kan du blot hente zip-pakken og rette kurset i E-udvikleren.
Dansk grammatik Her finder du ikke mindre end 410 interaktive øvelser/opgaver/spil i dansk grammatik.

Øvelserne supplerer Grundbogen " Bedre til dansk " og dækker flere niveauer.
Der er mulighed for at udvælge øvelser til et enkelt emne, men man kan også vælge at se øvelserne til alle emner på én gang.
Øvelserne er selvevaluerende, og eleven får en tilbagemelding på, hvor mange procent af de mulige point, der er opnået, ligesom det korrekte svar i vidt omfang angives.

Du finder materialet under Merkantil -> HG -> Dansk -> Bedre til danskTips og tricks

Denne sektion er ny i vores nyhedsbrev, men vi vil efterfølgende tilstræbe jævnligt at udsende et nyhedsbrev med pædagogiske tips. Vi håber, at man ude på de enkelte skoler vil sikre, at nyhedsbrevet bliver formidlet videre til alle interesserede lærere - fx ved at blive placeret på skolens intranet.

Video Mange bruger klip fra Youtube, men nu er det jo ikke altid at videoen skal vises i sin fulde længde.
Hvis videoen skal indsættes på en blog, eller på skolens intranet, LMS-system eller andet, er der brug for en embedkode.
Her er en tjeneste, hvor du selv kan bestemme, om klippet skal starte automatisk, om der skal ramme på, om der skal være en tekst, et baggrundsbillede, størrelse osv. osv.
Du skal blot kende linket til filmen, så ordner VTUBETOOLS resten! http://www.vtubetools.com/index.php


Undervisningsbrug:
Tjenesten er oplagt at bruge, hvis man gerne vil vise eleverne en bestemt sted i en længere video fremfor at lade dem se hele udsendelsen .  

Let hjemmeside til mobilen Wix er et netbaseret hjemmesideværktøj, der giver brugerne hurtig og nem adgang til at lave flotte hjemmesider.
Den enkle og intuitive betjening betyder, at værktøjet med fordel kan bruges i stort set alle fag.
Værktøjet giver eleverne adgang til at præsentere deres emner multimodalt (med tekst, billede, lyd og video) og samle de forskellige udtryksformer i Wix-præsentationer, der kan offentliggøres, hvor det er hensigtsmæssigt.
Eftersom der er tale om en web 2.0 applikation, kan eleverne arbejde med deres produktioner fra alle computere - på skolen og hjemme, og altså også fra deres iPad, idet wix nu understøtter HTML5.

Hvis du ikke allerede kender det, er det absolut et besøg værd, ikke mindst efter nyeste tiltag: Lav din egen mobilhjemmeside!

Med ganske få klik kan du lave en flot webside, specielt beregnet til at blive vist på en smartphone.

Start tjenesten http://mobile.wix.com/ Klik dig gennem de 4 enkle trin, fyld indhold på siderne – og så er din mobilhjemmeside i luften!!

Der findes på nettet en del guider til brugen af wix, se fx her 

Google Doc Google laver hele tiden små forbedringer af deres online kontorpakke Google Dokumenter.
Senest har de indført muligheden for at dele, så der kun kan kommenteres. Det betyder at man nu, når man ønsker at dele et dokument, kan begrænse adgangen for dem, man deler med til at være en læseadgang, der samtidig giver mulighed for at kommentere.

Undervisningsbrug:
Hvis man allerede bruger Google Dokumenter, er de nye delingsmuligheder en oplagt mulighed for at lade eleverne give respons på hinandens arbejde, uden at de samtidig kan redigere. Man kan også overveje at bruge det til at lade eleverne kommentere på opgaveoplæg eller kildetekster, som læreren deler alene til kommentering.

Oversigt over web 2.0 værktøjer Antallet af nye værktøjer, man som lærer kan drage nytte af i undervisningen, vokser hele tiden. Det kan derfor være en nærmest håbløs opgave at bevare overblikket over mulighederne. Go2Web20 har rakt en hjælpende hånd ud til os via deres Web Application Index. Her får du en oversigt over alle de herlige tjenester. Det kunne hurtigt gå hen og blive en uoverskuelig affære, så de har tagget tjenesterne, så du bare skal klikke dig frem via tag-oversigten i kolonnen til højre på siden.

Find siden her.

 

Bo Klercke

bk@ef.dk 3064 4729