Klik på teksterne her ved siden af, og lær om de forskellige emner
Når man har fastlagt, hvad der skal sælges (=Idéen) skal virksomhedens idégrundlag beskrives. Det gøres på baggrund af SWOT-analysen. Når du er færdig med dette emne, har du fået formuleret idégrundlaget.

Ovenstående figur viser, hvordan vi når frem til formulering af den endenlige idé.

- Hvilket behov tilfredsstiller dit produkt/tjenesteydelse?
- Hvem har behovet?
- Hvordan kommer du til at tjene penge på dit produkt/tjenesteydelse?
Din idé skal være gennemtænkt Hvis du kan svare på de tre spørgsmål, er du allerede godt på vej. Det vigtige er, at du har gennemtænkt idéen og undersøgt, om der overhovedet er nogen, der vil købe dit produkt eller ydelse. Hvad gør din idé unik? Tænk over, hvordan du vil adskille dig fra dine kommende konkurrenter, og hvad der gør din idé unik. En skarp idé har netop det kendetegn, at den adskiller sig fra det eksisterende marked. For at finde frem til det unikke, er det godt at tænke utraditionelt og forsøge at se anderledes på verden. Prøv f.eks. at sætte dig i dine kunders sted og forestil dig deres behov, og hvordan de tænker. Tal med andre og få inspiration - men stol på dig selv.

Prøv at kontakte dine potentielle kunder og fortæl dem, at du er i gang med at starte en virksomhed og gerne vil høre, om dit produkt eller ydelse er noget for dem. Du behøver ikke at være bange for at møde dine kommende kunder. De fleste vil synes, det er spændende at blive inddraget i udviklingen i en ny virksomhed. Måske kan de potentielle kunder komme med forslag til, hvordan du skal justere din idé, for at den lige præcis opfylder et behov hos dem. De fleste virksomheder med succes, små som store, spørger netop deres kunder, inden de gør noget nyt eller anderledes.

Brug tid på at nedskrive din idé. Faktisk er det kendetegnende for mange af de allerbedste idéer, at de kan formuleres meget kort og enkelt. Ikke alle idéer er lige gode, og den første idé er sjældent den bedste. Det tager tid at få den helt rigtige idé, som kan udvikle sig til en god forretning. Når du har fået en god idé, så skriv den ned. Prøv at forestille dig din idé og tænk så på, hvordan du både kan videreudvikle og fremtidssikre den. Skriv din idé ned Når du skriver din idé ned, tvinger du dig selv til at tænke den klart igennem, og du bliver bedre til at formulere den over for andre mennesker.

En god idé behøver ikke være genial og original - bare god. Selvom du måske ikke er vant til at skrive, er det rigtig godt, hvis du alligevel prøver at sætte ord på dine tanker. Når du kan præsentere dine tanker kort og præcist, bliver det også lettere at engagere samarbejdspartnere
|